Nordpeis

Laatua ja innovaatioita, joilla on juuret kylmissä talvissa. Nordpeis on laadukas norjalainen tulisijavalmistaja, joka on perustettu vuonna 1984. Kylmien ja kovien talvien johdosta tulisijavalmistuksella on Norjassa vuosisatojen perinteet. Tämä traditio on Nordpeisin kulmakivi. Kun haluat tehokkaan tulisijan, jossa yhdistyy laatu ja skandinaavinen muotoilu, voimme suositella sinulle Nordpeis-takkoja.

Historia

Perustaessaan Nordpeisin vuonna 1984 muurarimestari Morten Henriksen halusi tarjota takkamallejaan mahdollisimman monelle norjalaiselle. Takkamallit sovitettiin aluksi markkinoilla olevien takkasydänten ympärille ja niitä myytiin alan erikoisliikkeissä. Yritys rakennettiin kivi kerrallaan ja se kehitti vähitellen useita laadukkaita takkoja kilpailukykyiseen hintaan.

Kehitys ja yhteistyö

Myytyään menestyksekkäästi takankuoria usean vuoden ajan, Nordpeis halusi kehittää omia takkasydämiään. Yritys aloitti yhteistyön teknologian tutkimuskeskus SINTEFin ja Norjan tutkimusneuvoston kanssa puhtaasti polttavien ja norjalaiset vaatimukset täyttävien takkasydämien kehittämiseksi. Tärkeä arvosteluperuste oli kehittää myytäväksi hyvin polttavia sekä kevyesti ja puhtaasti muotoiltuja tuotteita. Tavoitteena olivat asiakkaiden toivomusten mukaisesti suurilla lasiluukuilla ja hyvällä tulinäkyvyydellä varustetut tuotteet. Nykyisin olemmekin johtava tulisijoihin sovelletun betoniteknologian osaaja ja kehitämme puhtaan palamisteknologian tulisijoja omassa laboratoriossamme.

Enemmän kuin lämpöä

Takka on Euroopassa tarpeellinen lämmönlähde, mutta sen arvostus on silti muuttunut ajan myötä. Tulisija ei enää ole pelkkä lämmönlähde, vaan keskeinen osa sisustusta. Takkojemme suunnittelussa painopiste on puhtaissa linjoissa ja liekkikuvassa. Laaja valikoimamme ja joustavat lisävarusteet antavat sinulle mahdollisuuden luoda tulisijallesi täysin persoonallisen ilmeen.

Materiaalit

Nordpeis on testannut ja jalostanut takkamateriaaleja jo 30 vuoden ajan. Olemme yhteistyössä johtavien laboratorioiden ja yliopistojen kanssa kehittäneet materiaaleja, jotka täyttävät korkeimmat mahdolliset rasituksen ja lämmönvaihtelun sietovaatimukset. Käytämme erilaisia betonityyppejä kuoressa, tulipesässä ja takkasydämessä.

Nordpeisin betonit

ShapeStone Light takkakuori

Käytämme useissa takkakuorissamme suhteellisen kevyttä ShapeStone Light -materiaalia.. Tuotteen kestävyys ja lujuus saadaan huokoisen betonin kuituraudoituksesta sekä vahvistetusta raudoituksesta niissä kohdin, joissa kuormituksen arvioidaan olevan erityisen suuri. ShapeStone Light -takkakuori tekee asennuksesta helpon eikä se monissa tapauksissa vaadi lainkaan ylimääräistä tukea lattian alle. ShapeStone Light on maalattavissa toivotun väriseksi.

ShapeStone takkakuori

ShapeStone on ShapeStone Lightin raskaampi versio. Sen pinta on erittäin tasainen ja se on kehitetty sietämään takkojen jopa 2 cm lämpölaajenemista. Tämä antaa suuren vapauden muotoilussa ja samalla takan kokonaispaino saadaan pienemmäksi. Erikoiskoulutettu henkilökunta on tarkistanut jokaisen elementin ja hionut pinnat erityisen sileiksi. Koska ShapeStonea ei tarvitse maalata, sitä voidaan halutessa käyttää käsittelemättömänä. Huomioi, että betoni on luonnontuote, jossa on luonnollisia sävyvaihteluja.

Colorado takkakuoret ja lattialaatat

Colorado on läpivärjätty erikoisbetoni, jonka valmis ja kiillotettu pinta näyttää hiekan luonnollisen värileikin. Coloradoa ei ole tarkoitus jälkikäsitellä tai maalata ja se toimitetaan värissä antrasiitti. Colorado on kehitetty samojen ankarien vaatimusten mukaisesti kuin ShapeStone ja ShapeStone Light. Käytämme Coloradoa takkakuorissa ja koriste-elementteinä.

Thermotte™ eristyslevyt

Thermotte™ on tulipesissä käytettävä, vaalea kivi. Se sekä eristää että antaa helakan ja kiehtovan liekkikuvion. Thermotte™ kestää kulutusta äärimmäisen hyvin ja se on erityisesti kehitetty sietämään iskuja ja äärimmäisiä lämpötiloja. Eristyslevyihin kohdistuu paljon kuormitusta ja ne kuluvat loppuun ajan myötä. Oikein polttamalla Thermotte palaa luonnollisesti puhtaaksi ja pysyy vaaleana ja hienona vuosikausien ajan.

PowerStone™ lämpöä varaava betoni

PowerStone™ on erikoiskehitetty tuote, jonka lämpöä varastoivat ominaisuudet ovat poikkeuksellisen hyvät. Salzburg sarjassamme käytämme PowerStonea™ takan koko sydämessä. Lämmitettäessä lämpö varastoituu kiveen, josta se vapautuu vähitellen. Tämä antaa erittäin miellyttävän ja taloudellisen lämmöntuotannon. PowerStone™ on myös joissakin muissa tuotteissa lisävarusteena.

Lue lisää