Tuotteet

Lämpömakasiinilla edullisesti varaavuutta kiertoilmatakkaan

14.12.2022

Talvi on todenteolla täällä! Pakkanen kiristyy, sähkön hinta nousee ja ihmiset etsivät keinoja säästää lämmityskuluissa. Conturan tai Nordpeisin kiertoilmatakan omistajalle helpoin tapa säästää lämmityskuluissa on lämpömakasiini. Pienellä sijoituksella lisäät takkasi suorituskykyä ja parannat kotisi huoltovarmuutta. Lue alta lisää!

 

Lämpömakasiini on takkoihin, tyypillisesti tulipesän yläpuolelle asennettava kivielementti. Lämpömakasiini varastoi lämpöä takan palamisen aikana ja luovuttaa sitä tulen sammumisen jälkeen. Lämpömakasiinien painot vaihtelevat aina 20 kilosta jopa 200 kiloon. Lämpömakasiinin varaavuus perustuu aina sen massaan, joten painavampi makasiini varaa ja luovuttaa luonnollisesti lämpöä pitempään. Lähtökohtaisesti pienemmät lämpömakasiinit luovuttavat lämpöä muutaman tunnin ja isommat noin yön yli.

Sopiiko kaikki lämpömakasiinit kaikkiin malleihin? 

Ei sovi. Valikoimastamme löytyy tällä hetkellä lämpömakasiineja Nordpeisin, Schiedelin ja Conturan kiertoilmatakkoihin. Lämpömakasiinit ovat yleensä sarja- tai mallikohtaisia, eli sinun tulee valita lämpömakasiini takan mallisi mukaan.

Voiko lämpömakasiinin jälkiasentaa? 

Kyllä voi. Lämpömakasiinin voi asentaa takkaan kasausvaiheessa tai jälkiasennettuna. Lämpömakasiini sijoitetaan takan yläosaan, joten sen asentaminen ei vaadi takan purkamista tai muitakaan monimutkaisia toimenpiteitä. HUOM! Jos ostat lämpömakasiinin takkaan, jossa piippu tulee takan päältä, tulee takan ja piipun välissä olla tilaa takan kannen nostoa varten. Jos piippu on asennettu liian lähelle kantta, ei takan kantta pysty välttämättä nostamaan pois paikoiltaan ja makasiinin asennus on vaikea toteuttaa. 

Voiko lämpömakasiinin asentaa itse?

Voi ja se on itseasiassa melko helppoa. Asennusvaiheessa tulee huomioida kuitenkin lämpömakasiinin paino. Pienemmät lämpömakasiinit on helppo asentaa yksin, mutta suurempiin kannattaa pyytää kaveri mukaan auttamaan.

Tilaan lämpömakasiinin nyt, mikä on sen toimitusaika? 

Tarkkaa toimitusaikaa emme voi luvata, sillä ne menevät hyvin mallikohtaisesti. Nyt tilatut lämpömakasiinit ovat menneen Tammikuun toiselle viikolle. Toimitusajat muuttuvat kuitenkin jatkuvasti.

Heräsikö sinulla kysyttävää lämpömakasiineista? Ota yhteyttä tästä!

 

Takaisin ylös