Uutiset

Takan hankinta edessä? Toimi nopeasti!

9.9.2022

Jatkuvasti muuttuva maailmantilanne ja sähkön hinnan raju nousu sekoittaa takkamarkkinaa. Kysyntä on kasvanut merkittävästi ja valmistajien tehtaat toimivat äärirajoilla. Mikäli olet pohtinut takan hankintaa, kannattaa sinun toimia nyt. Suuri kysyntä, raaka-aineiden heikompi saatavuus ja tuotantokustannusten nousu ovat pitkittäneet takkojen toimitusaikoja. 

 

Useat takkavalmistajat ovat ilmoittaneet toimitusaikojen pitkittymisestä. Suosituimpien mallien menekki on ollut hurjaa ja toimitusajat venyvät jopa vuoden 2023 puolelle. Etenkin varaavat takat, takkasydämet ja kiertoilmatakat ovat olleet suosiossa. Pitkät toimitusajat onkin järkevää huomioida jo tässä vaiheessa ensi vuoden rakennusprojekteissa. Ethän halua olla tilanteessa, jossa kohde on muuten valmis, mutta takka puuttuu? Takan lisäksi rakennusluvan hakeminen takalle voi viedä yllättävän paljon aikaa, mikäli sitä kohteessasi vaaditaan. Ole siis aikaisin liikkeellä!

 

Tarvitsetko takan vielä tulevalle lämmityskaudelle?

Oletko tilanteessa, jossa tarvitset akuutisti lämmityslaitetta pudottamaan korkeita sähkölaskuja? Luonnollisesti myös sähkökatkot saattavat mietityttää. Kauttamme saat takan vielä tälle lämmityskaudelle. Osaa malleista on saatavilla myös suoraan toimitukseen. Esimerkiksi Conturalta löytyy muutamia malleja varastosta. Hitzen takkasydämet ovat myös loistava vaihtoehto, mikäli haluat tehokkaan lämmityslaitteen nopeasti. Voit rakentaa takkasydämelle omannäköiset kuoret esimerkiksi Silca-levystä tai ulkoistaa ulkoasun viimeistelyn meille. Hitzen takkasydämiä voi myös polttaa ilman kuoria pelkällä hormiliitoksella, mutta tässä tapauksessa on syytä muistaa pitkät turvaetäisyydet palavaan materiaaliin. Hitzen takkasydämiä on tehtaalla varastossa.

Katso artikkelin lopusta heti toimitukseen löytyvät mallit. HUOM! Tilanne elää jatkuvasti ja takat liikkuvat nopeasti.

 

Kiertoilmatakka on loistava vaihtoehto lämmöntuojaksi

Törmäämme usein ennakkoluuloihin koskien kiertoilmatakkojen tehoa ja sopivuutta lämmöntuojaksi. Todellisuudessa kiertoilmatakka on loistava lämmittäjä ja sopii myös neliöiltään isompiin kohteisiin mainiosti. Meillä on tästä käytännön kokemusta, sillä lämmitämme vanhaa myymälärakennustamme Conturan kiertoilmatakalla. On muuten lämmin! Kiertoilmatakkojen etuja ovat mm.

  • Kiertoilmatakat ovat helppo asentaa.
  • Kiertoilmatakat ovat kompaktin kokoisia, eivätkä ne yleensä vaadi lattiavahvistuksia.
  • Kiertoilmatakat lämmittävät nopeasti ja tehokkaasti.
  • Kiertoilmatakkoihin on saatavilla lukuisia lisävarusteita mm. lämpömakasiini, joka antaa takallesi varaavuutta.

 

 

Nordpeis Salzburg L varaavaa takkaa on tulossa varastolle vielä loppusyksyn aikana, toimi nopeasti!

 

 

Takaisin ylös