Inspiraatio, Yhteistyö

Metti Forssell päätyi Planika FLA 3 biotakkaan, mikä on sinun valintasi?

19.9.2022

Biotakkojen suosio on kasvanut vuosittain ja erityisesti kysyntä kasvaa usein syksyn ja kylmempien kelien myötä. Biotakoissa kiehtoo niiden tuoma tunnelma ja käytön helppous. Eivätkä biotakat täysin onnettomia ole esimerkiksi terassinlämmittäjinäkään. Biotakka on turvallinen ja huoleton valinta lähes kaikenlaisiin kohteisiin. Lue alta lisää eri vaihtoehdoista!

 

 

Mikä on biotakka?

Biotakka, jota usein kutsutaan myös nimellä sisustustakka on bioetanolilla palava tulisija, joka ei vaadi hormia tai usein muitakaan asennustöitä. Parhaimmillaan biotakka on käyttövalmis suoraan paketista purettuna. Biotakkoja on saatavilla useissa eri kokoluokissa aina pienestä pöytätakasta yli kaksi metrisiin toteutuksiin. Oikeastaan vain taivas on rajan biotakkakokonaisuuksia suunnitellessa. Valmiiden kokonaisuuksien lisäksi valikoimassamme on pelkkiä polttimia, jotka voidaan upottaa eri tasoihin tai vaikka pöytään.

Biotakka ei vaadi hormia. Biotakan palamisesta syntyy ainoastaan lämpöä, vesihöyryä ja pieni määrä hiilidioksidia. Bioetanolien valinnassa kannattaa kuitenkin olla tarkka, sillä merkkien välillä saattaa esiintyä eroja. Parhaimmat bioetanolit palavat täysin hajuttomasti, eivätkä jätä ilmaan epämiellyttävää katkua. Hormittomuuden ansiosta biotakat ovat suosittuja esimerkiksi kerrostalokohteissa, terasseilla/parvekkeilla ja mökeillä.

Biotakan sytyttäminen on helppoa ja liekit ilmestyvät takkaan muutama sekunti sytytyksen jälkeen. Biotakan palamisaika on aina mallikohtaista, mutta nyrkkisääntönä litra bioetanolia palaa noin 1-3 tuntia. Biotakka sammuu itsestään bioetanolin loppuessa. On erittäin tärkeää antaa biotakan jäähtyä ennen sen uudelleentäyttöä. Tulen voi myös itse sammuttaa helposti mallista riippumatta. Kaikki valikoimamme biotakat ovat turvallisia, eikä oikeinkäytettynä riskejä ole. Automatiikkaa sisältävät biotakat ovat varusteltu useilla älysensoreilla, jotka varmistavat takan oikeaoppisen palamisen.

Suosittelemme biotakoissa käytettävän Planika Fanola bioetanolia. Fanola palaa puhtaasti, eikä siitä synny ylimääräistä katkua. Voit ostaa polttoainetta kätevästi verkkokaupastamme klikkaamalla tästä!

 

 

Forssellien valinta on Planika FLA 3

Sosiaalisen median ja sisällöntuotannon ammattilainen Metti Forssell perheineen valitsi uuteen kerrostalokotiinsa Planikan biotakan. Valintaan vaikutti takan turvallisuus, ekologisuus, helppokäyttöisyys ja ulkonäkö. Valinta kohdistui Planikan FLA 3 polttimeen, joka upotettiin marmoritasoon. Tumman polttimen ja vaalean tason yhdistelmä toimii loistavasti. Vaikuttavan kokonaisuuden kruunaa takan automatiikka. Takan voi käynnistää ja liekintasoa säätää kaukosäätimellä vaikka sohvalta käsin. FLA 3 polttimeen on myös saatavilla puhelinsovellus, millä takkaa voi säätää.  Tutustu Planika FLA 3 biotakkaan tästä!

 

 

Planika Fires – Modernia muotoilua ja vaikuttavia kokonaisuuksia

Planika on puolalainen takkavalmistaja, jonka tuotevalikoimaan kuuluvat bio- ja kaasutakat sekä sähkötakat. Planika on valmistanut takkoja yli 20 vuoden ajan ja brändi on tunnettu modernista muotoilusta ja todella vaikuttavista kokonaisuuksista. Brändi toimii maailmanlaajuisesti yli 80 eri maassa jälleenmyyjäverkostonsa kautta.

Planikan biotakat ovat markkinoiden edistyksellisimpiä. Takkoja on mahdollista ohjata kaukosäätimellä, jonka lisäksi osan takoista voi kytkeä osaksi kodin älyjärjestelmää. Design ja älyominaisuudet näkyvät tuotteiden hinnoissa, mutta brändi tarjoaa myös malleja hieman edullisemmin ilman ylimääräisiä ominaisuuksia.

 

 

Xaralyn/Ruby Fires – Laatua edullisemmassa hintaluokassa

Xaralyn (entinen Ruby Fires) on hollantilainen bio- ja sähkötakkavalmistaja. Brändi on perustettu jo vuonna 1996. Xaralynin biotakat eroavat muista brändeistä heidän käyttämänsä Ceramic stone-patentin avulla. Muiden brändien polttimet tankataan suoraan integroituun polttoainesäiliöön, kun taas Xaralynin polttimien tankkaaminen tapahtuu imeyttämällä bioetanoli polttimen sisällä sijaitsevaan keraamiseen kiveen. Imeyttäminen tehdään suppilon avulla, eikä se vie ylimääräistä aikaa. Kiven tarkoituksena on tehdä polttimesta turvallisempi. Esimerkiksi polttimen kaatuessa, neste ei pääse valumaan ulos, sillä se on imeytetty polttimen sisällä sijaitsevaan kiveen.

Xaralyn tarjoaa laajan valikoiman erilaisia biotakkoja ja polttimia. Xaralynin hinnat ovat myös edullisempia, mitä useimmilla kilpailijoilla ja tästä syystä ne sopii yhä useamman budjettiin. Matalampi hintataso ei näy kuitenkaan tuotteiden laadussa ja Xaralyn tarjoaakin polttimilleen elinikäisen takuun. Xaralynin biotakka on loistava valinta esimerkiksi ensimmäistä biotakkaa ostavalle.

 

 

Glammfire – Todellisia katseenvangitsijoita

Glammfire on perustettu vuonna 2008 portugalissa tavoitteenaan tehdä uniikkeja tulisijoja, jotka erottuvat massasta. Voidaan todeta yrityksen onnistuneen tavoitteessaan mainiosti, sillä Glammfiren tuotteet ovat toinen toistaan upeampia kokonaisuuksia. Verrattain lyhyessä ajassa Glammfire on onnistunut nousemaan biotakkamarkkinan kirkkaimpaan kärkeen. Biotakkojen lisäksi Glammfiren tuotevalikoimaan kuuluu ulkotulisijoja, kaasutakkoja ja sähkötakkoja. Mikäli näyttävät kokonaisuudet ja loppuun asti hiotut yksityiskohdat ovat sinun juttusi, voi Glammfiren mallistosta löytyä sinulle sopiva takka!

 

 

 

Takaisin ylös