Inspiraatio, Tapahtumat, Yleinen

Asuntomessut 2023 – Luksusta Loviisan Kuningattarenrannassa

16.8.2023

Asuntomessut ovat vuodesta 1970 järjestetty asumisen ja sisustuksen suurtapahtuma. Asuntomessujen idea lyhykäisyydessään on uuden asuinalueen rakentaminen ja myöhemmin sen esittely järjestävän kaupungin mailla. Vuonna 2023 Asuntomessut järjestettiin merellisessä ympäristössä Loviisan Kuningattarenrannassa. Asuntomessut olivat jälleen todella suositut ja nostivat Loviisan profiilia merkittävästi. Kuukauden aikana messuilla vieraili alustavien tietojen mukaan lähes 110 000 ihmistä.

Suomen Sisustustakasta on vuosien varrella muodostunut vakiokasvo Asuntomessuilla. Loviisassa olimme mukana viiden kohteen voimin.

 

Villa Kuningatar – JC Bordelet Tatiana 997

 

 

Villa Kuningar on moderni rakennus, joka on suunniteltu yksinkertaiseksi ja massaltaan selkeäksi. Rakennuksen muotokieli pyrkii korostamaan kahta päällekkäistä kuutiota. Tämä ajatus ilmenee myös materiaalivalinnoissa: alakerta on rapattu ja yläkerta on puuverhoiltu. Talo on sijoitettu merenrantatontille, josta avautuvat upeat näkymät merelle jokaisesta asuinhuoneesta. Talon suunnitteli perheelleen Maria Pennanen. 

Villa Kuningattaren takaksi valikoitui JC Bordelet Tatiana 997. Itseasiassa takka oli projektin ensimmäinen isompi hankinta, jonka ympärille alakerta suunniteltiin. JC Bordelet on Ranskalainen takkavalmistaja, joka valmistaa “leijuvia” takkoja. Takat tehdään tilauksesta käsityönä Montpellierissa. Tatiana 997 on avotakka, jonka laaja tulipesä antaa mukavasti valoa ja lämpöä pimeneviin iltoihin. Tulipesän mitat ovat 308 mm x 803 mm. Takan väri on valittavissa, tässä kohteessa päädyttiin mustaan.

JC Bordelet takkojen riittävä veto varmistetaan hormi-imurilla.

 

Villa Sten – Nordpeis Salzburg R

Valkoinen varaava takka Loviisan asuntomessuilla.

 

Rantatontilla sijaitsevassa Villa Sten:issä oli tavoitteena tarjota mahdollisimman monesta tilasta upeat näkymät merelle ja vastarannan kaupunkisiluettiin. Heti taloon astuttaessa avautuvat upeat merinäkymät, ja muutaman askeleen alempana sijaitsevat oleskelutilat, kuten avokeittiö, olohuone ja ruokailutila. Tässä tilassa on pyritty luomaan valoisuutta, avaruutta ja jatkuvuutta. Viistoon nouseva sisäkatto, lattiasta kattoon ulottuvat ikkunat ja liukuoven kautta pääsy talon levyiselle upealle terassille luovat tilaan avaruuden ja yhteyden ulkotiloihin.

Villa Sten:in takaksi valikoitui Nordpeis Salzburg R. Lyhyessä ajassa suuren suosion saavuttanut Nordpeis Salzburg R on pyöreä varaava takka, joka luovuttaa lämpöä jopa 20 tuntia. Takassa on vakiona kaikki mitä tarvitset: tuplakierto, yläliitokset, sytytyspelti, savupelti, tuhkalaatikko, puhdaspalotekniikka, kaasutiivis luukku. Nordpeisin Salzburg-sarjan takat voidaan maalata, pinnoittaa tai laatoittaa halutunlaisesti. Villa Stenin tapauksessa päädyttiin valkoiseen maalipintaan. 

 

Cabin Havsstrand – Contura i60 takkasydän ja kuorirakenne

Valkoinen kiertoilmatakka ja yksilöllinen kuorirakenne Loviisan Asuntomessuilta 2023.

 

 

Cabin Havsstrand on tyylikäs yksikerroksinen, seinärakenteeltaan muoviton ekopuutalo. Talo on saanut inspiraationsa vuosisadan puolivälin modernismista ja sen muotoilu on ajatonta. Talosta on loistavat näkymät merelle, sillä koko lahden puoleinen seinä on ikkunaa. Itse sisustus talossa on yhdistelmä uutta ja vanhaa. Värimaailma on saanut inspiraationsa taloa ympäröivästä luonnosta

Tulisijaksi kohteeseen valikoitui Conturan i60 takkasydän, jonka ympärille rakennettiin tyylikkäät kuoret Silca-levystä. Takkaan tuli lisäksi teräshormi, joka jäi myös ulkokuoren sisälle piiloon. Kattoon asti ulottuva kotelointi on todella ajaton, mutta todella näyttävä kokonaisuus. Contura i60 takkasydän toimii kiertoilmaperiaatteella, joten se lämmittää tehokkaasti myös isommankin tilan. 3-lasinen hissiluukku on tyylikäs ja antaa mukavasti valoa yön pimeneviin iltoihin.

Tämä kohde on hieno esimerkki siitä, kuinka monipuolisia ratkaisuja takkasydämien ympärille voi toteuttaa. Cabin Havsstrand valittiin myös vuoden mallitaloksi Rakennusmestarit ja -insinöörit AMK RKL ry:n toimesta. 

Queen’s Stone – Kaksi Nordpeis Praha kiertoilmatakkaa

 

Queen’s Stone on upea täystiilitalo, joka tarjoaa asukkailleen ainutlaatuisen ympäristön nauttia luonnonläheisestä elämäntyylistä. Talo on suunniteltu kahdessa tasossa, ja sen ympärille on rakennettu tilava terassi, joka ulottuu koko talon ympäri. Tämä antaa asukkaille mahdollisuuden nauttia ulkoilmasta ja upeista näkymistä ympäröivään maisemaan talon joka puolella. 

Kohteeseen valikoitui kaksi Nordpeis Praha kiertoilmatakkaa. Takat sijoiteltiin selät vastakkain, toinen terassille ja toinen olohuoneeseen. Kekseliäs sijoittelu luo hauskan illuusion peilikuvasta takkojen välille. Nordpeis Praha on yksinkertainen ja tyylikäs takka. Takan liekit näkyvät kolmelta sivulta ja etupuolen koristeellinen puutila saa takan näyttämään täydelliseltä kaikessa yksinkertaisuudessaan. Prahassa on integroitu palomuuri, mikä mahdollistaa sen sijoittamisen suoraan palavasta materiaalista valmistettua seinää vasten. Takan lisäksi kohteeseen valikoitui musta teräshormi. Musta paketti istuu loistavasti talon tummanpuhuvaan sisustukseen.  

Villa Havet – Planika FLA 3 biotakka

 

Yksikerroksinen Villa Havet on suunniteltu luomaan suojaisan ja samalla upeasti merelle avautuvan oleskelupihan yhdessä piharakennuksen kanssa. Tämä mahdollistaa asukkaille rauhallisen ja yksityisen ulkoilma-alueen, josta voi samalla nauttia upeista merinäkymistä. Asuinhuoneet ja aputilat on taitavasti ryhmitelty avoimen ruokailu- ja oleskelutilan ympärille. Tämä luo tilan, jossa perhe ja vieraat voivat kokoontua yhteen ja viettää aikaa yhdessä. Avoimuus edistää myös luonnonvalon ja näkymien virtaamista sisätiloihin, mikä luo valoisan ja avoimen tunnelman.

Villa Havet:in ongelmana oli keskellä olohuonetta sijaitseva kantava teräspalkki, joka ei miellyttänyt rakennuttajien silmää. Palkki päätettiin naamioida rakentamalla takka sen ympärille. Tulisijaksi valikoitui Planikan täysin automaattinen FLA 3 Biotakka. Planikan FLA 3 on automaattinen biotakka, joka mm. käynnistyy ja sammuu kaukosäätimestä tai halutessaan myös puhelimesta. Biotakan on äärimmäisen turvallinen ja lukuisat älysensorit ilmoittavat mahdollisista ongelmista ja sammuttavat takan tarvittaessa automaattisesti.  Kuoret kokonaisuuden ympärille rakennettiin Silca-levystä. Lopputuloksena syntyi tyylikäs kokonaisuus, jossa kantava teräspalkki jää ovelasti piiloon.

 

Takaisin ylös