Inspiraatio, Yhteistyö

Tv:stäkin tuttu – katsaus tv-projekteihin

13.3.2023

Olemme toimineet takkabisneksessä jo yli 20 vuotta. Ajanjaksoon on mahtunut tuhansia projekteja, joista osa on päätynyt myös kansan silmille erilaisiin tv-ohjelmiin. Oletkin saattanut törmätä brändiimme suosikkiohjelmissa, kuten Grand Designs Suomi ja Huvila & Huussi. Jälkimmäisen uusi kausi starttaa 13.3, mutta materiaalipulan takia kaudella ei tällä kertaa tehdä uusia remontteja, vaan muistellaan menneitä ja jaetaan rakennusvinkkejä. Tästä inspiroituneena myös me muistelemme erilaisia tv-projekteja matkan varrelta tässä blogitekstissä. 

Villa Kiimakallio – Grand Designs Suomi / Kuvat: Jussi Mura

Huvila & Huussi, Kausi 10 jakso 4 – Contura 610 + lämpömakasiini

Tässä jaksossa remontoitiin perheen saunamökki. Perheen saunamökki on upealla paikalla, mutta uhkaavasti kallistumassa. Perheen toiveissa oli myös tilan muuttaminen perinteisestä saunamökistä enemmän rantahuvilamaiseen ratkaisuun. Mökkiä jouduttiin suoristamaan rajulla kädellä, jonka seurauksena vanha hormi sai lähteä. Vanha kamiina oli myös aikansa nähnyt ja uudelle takalle oli selkeästi tilausta.

Jakso on sikäli nostalginen, että sisustusarkkitehti Mikko Vesanen asioi vielä silloin toiminnassa olleessa Suomen Sisustustakan Vantaan myymälässä. Valitettavasti sitä myymälää ei enää ole, mutta palvelemme nykyään vähintään kahden myymälän edestä Espoon showroomissa. Remontoitava kohde oli melko pieni, jolloin myös takan tuli olla sopivan kompakti kohteeseen. Muita toiveita olivat varaavuus, musta väri ja pyöreä muoto. Lopulta valinta kohdistui Conturan 610 kiertoilmatakkaan. Lisävarusteena takkaan hankittiin musta kipinäsuoja ja lämpömakasiini tuomaan varaavuutta.

Kohteessa oli ennestään tiilihormi, joka jouduttiin purkamaan kokonaan rakennuksen suoristuksen myötä. Tilassa oli myös sauna, joten tarve oli hormille, johon on mahdollista liittää useampi tulisija. Lopulta valinta oli melko helppo ja Mikko päätyi rakentajien neuvojen myötä Schiedelin tripla-harkkohormiin, jossa on optio kolmelle hormireiälle. Turvallinen ja helppo ratkaisu.

Remontti onnistui kohteessa hienosti ja muodonmuutos oli melkoinen. Tila muuttui vanhasta moderniksi ja tehokas kiertoilmatakka lämmittää saunojia myös kylmemmällä säällä. Musta väri istuu loistavasti muuten vaaleaan sisustukseen.

Tsekkaa Contura 610 tästä! 

Jakson pääset katsomaan tästä!

Huvila & Huussi, Kausi 10 jakso 10 – Contura 556

10 kauden kymmenennessä jaksossa ollaan saaristomökillä. Mökki on jo kolmannen sukupolven käytössä ja usein vieraita on paljon. Idyllinen pihapiiri ja merellisyys ovat mökin selkeitä vahvuuksia, mutta sisätilat eivät palvelleet mökkeilijöitä. Haasteena oli erityisesti tilan ahtaus suhteessa vieraiden määrään. Mökillä oli ennestään vanha kamiina, mutta se kaipasi kipeästi päivitystä.

Kohteeseen valikoitui lopulta Contura 556 musta kiertoilmatakka sivulaseilla ja valurautaluukulla. Kohteeseen rakennettiin tumma keittiö, jonka viereen musta takka sijoitettiin. Kokonaisuudesta tuli toinen toistaan täydentävä. Jaksossa nousi ilmi Conturan kiertoilmatakkojen edut. Takka on pieni, mutta tehokas. Mökistä ei tarvitse kuitenkaan tehdä saunaa, mikäli haluat nauttia vain tulen luomasta tunnelmasta. Conturan takat ovat myös helppoja asennukseltaan. Ammattimies pistää takan pystyyn muutamassa tunnissa.

Huvila & Huussi, Kausi 10 jakso 11 – Contura 556

Kymmenennen kauden yhdestoista jakso vie katsojat mökille, jossa 100-vuotias saunarakennus kaipaa kipeästi saneerausta. Saunan sisätilat ovat aikansa eläneet ja takkakin parhaat päivänsä nähnyt. Vanhuus ei toki aina tarkoita huonoja juttuja ja saunamökissä haluttiinkin vaalia myös sen historiaa. Haasteena oli jälleen koko ja käyttömukavuuden parantaminen.

Kohteeseen valikoitui myös Conturan 556 kiertoilmatakka sivulaseilla ja valurautaluukulla. Syyt olivat pitkälti samat, mitä saaristomökissä. Kompakti koko sopii myös pienempään tilaan. Tehokkaan lämmityksen ansiosta perhe pääsee viettämään rentouttavia hetkiä saunamökissä aina alkukeväästä myöhälle syksyyn.

Katso Contura 556!

Katso jakso tästä!

Huvila & Huussi, Kausi 11 jakso 5 – Contura 810G

Ehkä yksi ohjelman historian isoimmista muutoksista nähdään, kun mökkiään remontoivat ex-jalkapalloilija Mikael Forssell ja hänen puolisonsa Metti Forssell. Mökki on Mikaelin poikamiesaikoina hankkima ja oli lähinnä palvelut äijäporukoiden mökkiviikonloppuina. Lapsiperheelle mökki ei ollut kuitenkaan optimaalinen, sillä mukavuudet puuttuivat. Perheen toiveena oli muuttaa tumma sisustus vaaleaksi ja tuoda mökkiin “bling blingiä”. Lopulta lähes koko mökki ja saunarakennus pistetään uusiksi.

Kohteeseen valikoitui Conturan 810G kiertoilmatakka lasiluukulla. Takka sijoitetiin Forssellien mökin vierastupaan, joka oli kooltaan hyvin pieni. 800-sarjan takat ovat kaikki kokoluokaltaan pieniä, joten ne sopivat mainiosti esimerkiksi saunan pukuhuoneeseen, vierasmajaan tai muuhun vastaavan tilaan. Takassa on suuri tulinäkyvyys ja liekit tuovat mukavasti tunnelmaa kohteeseen. Valkoinen takka toi tilaan raikkaan ja kauniin kokonaisuuden.

Kaiken kaikkiaan koko remontti oli varsin onnistunut ja iso projekti. Kyseessä oli todellinen muodonmuutos.

Katso Contura 810G tästä!

Katso koko jakso tästä!

 

Huvila & Huussi, Kausi 11 jakso 7 – Contura 596

Jaksossa kunnostetaan ex-taitoluistelija Laura Lepistön sukumökkiä. Lepistön isovanhempien mökki on siirtynyt eteenpäin suvussa. Sisaruskäytössä olleesta mökistä kukaan ei ottanut vastuuta ja sisätilat ovat jämähtäneet 60-luvulle. Mökki kaipaa kunnon päivitystä – sisäsaunasta halutaan eroon ja kunnon keittiölle olisi tarvetta. Mikon ja Heikin käsittelyssä mökki saa täysin uuden ilmeen. Lepistöt yllättyvät täysin nähdessään miten päivitys tälle vuosituhannelle onnistuu. 

Kohteeseen asennettiin meidän toimesta Contura 596. Kohteessa puntaroitiin kamiinan ja kiertoilmatakan välillä, mutta päädyttiin lopulta kiertoilmatakkaan sen tehokkuuden perusteella. Perinteinen kamiina säteilee lämpöä sen rungon läpi, kun taas kiertoilmatakka kierrättää huoneilmaa takan läpi tehokkaasti. 596 malliin päädyttiin sillä takalta haluttiin kokoa, mutta myös tulipesän korkeudella oli merkitystä. Contura 596 malli on vaikuttava näky, sillä se kohoaa yli 1,5 metrin korkeuteen. Sivulasit tuovat lisää tulinäkyvyyttä ja valoa pimeisiin iltoihin. Kuumentumattomat kahvat helpottavat takan käsittelyä polttovaiheessa ja takan alla sijaitseva halkotila tarjoaa mukavat säilytystilat.

Katso Contura 596!

Katso jakso tästä!

Huvila & Huussi, Kausi 12 jakso 4 – Contura 690G

Jari “Bull” Mentula ja hänen vaimonsa Maru kaipaavat mökillensä kaupungista löytyvät mukavuudet. Kohde itsessään on melko moderni, mutta tietyt ominaisuudet ärsyttävät Jaria ja Marua. Jyrkät portaat, laajat puupinnat ja keittiö kaipaavat päivitystä. Kohteen takka on vanhanaikainen tiilitakka, eikä se miellytä asukkaiden silmää.

Kohteessa tuli takan purkamisen kanssa ongelmia, sillä takkaa purkaessa ilmeni, että takka kannattelee vanhaa hormia. Takkaa ei voitu siis suoraan purkaa, vaan hormille piti kehitellä tukikehikko, jotta työn jatkaminen on mahdollista. Lopulta tueksi saatiin rakennettua puukehikko ja työtä päästiin jatkamaan.

Kohteeseen valikoitui näyttävä Contura 690G kiertoilmatakka lasiluukulla. 600-sarja edustaa Conturan kookkaampaa mallistoa ja sopii loistavasti isompaan tilaan. Jarin & Marun mökissä käytettiin paljon tummia sävyjä, joten myös takan väriksi valikoitui musta. Lasiluukku antaa takalle raikkaan ja modernin ilmeen.

Katso Contura 690! 

Katso jakso tästä!

Huvila & Huussi, Kausi 12 jakso 7 – Nordpeis Odense

Kauden 12 seitsemännessä jaksossa kunnostetaan 90-luvun pyöröhirsimökkiä. Tausta on perinteinen: sukupolvelta toiselle siirtynyt mökki, jonka toimintoja halutaan modernisoida. Pohjaratkaisu ei palvele, jonka lisäksi tilaa kaivataan lisää. Kohteen vanha takka oli varsin persoonallisen näköinen ja kooltaan massiivinen.

Lopulta jaksossa päädytään laittamaan mökin koko pohja uusiksi ja samalla vanha takka saa lähteä. Haasteena projektissa oli takan paikan valinta. Lopulta päädyttiin kuitenkin hyödyntämään vanhaa harkkohormia ja uusi takka sijoitettiin vanhan tilalle. Toiveena takalle oli siro ja kulmikas muotoilu, jonka lisäksi tulipesälle haluttiin korkeutta. Lopulta takaksi valittiin Nordpeis Odense, joka täyttää kriteerit loistavasti.

Linjakas Odense on helppo asentaa kulmaan, kuten tässä kohteessa tai vaihtoehtoisesti suoralle seinälle. Asennuspaikasta riippumatta tulinäkyvyys on taattu ja betonipinnan voi käsitellä haluamallaan värillä. Tässäkin projektissa lopputulos oli erittäin onnistunut ja kohde saatiin päivitettyä mieluisaksi takkaa myöten!

Katso Nordpeis Odense!

Katso jakso tästä!

Huvila & Huussi, Kausi 12 jakso 9 – Contura 310 + vetolaatikko & halkotila L

Tällä kertaa jaksossa remontoidaan jääkiekon maailmanmestarin ja Stanley Cup voittajan Jere Lehtisen perheen mökkiä. Mökki sijaitsee tyylikkäällä paikalla jo oli jo valmiiksi melko moderni. Asukkaita häiritsi kuitenkin tietyt epäkohdat, kuten heikko valaistus, riittämättömät sänkypaikat ja paljon tilaa vievä takka. Lisäksi mökkiin toivottiin sisustukseltaan ripaus Amerikkaa. Kohde oli yksi isoimmista Huvilan & Huussin historiassa.

Lehtisten mökillä suoritettiin lopulta melko kattava remontti. Paljon pintoja meni uusiksi ja väliseiniä kaadettiin. Kohteeseen sijoitettiin Conturan 310 kiertoilmatakka vetolaatikolla ja L-kokoisella halkotilalla. Takka on muodoltaan leveä ja matala, joten se sopii amerikkalaisittain sisustettuun tilaan täydellisesti. Takka ei ole tilaa vievä, mutta lämmittää parhaimmillaan lähes 100 neliön tiloja.

Contura 310

Katso jakso!

Huvila & Huussi, Kausi 13 jakso 3 – Nordpeis Odense

Kauden 13 kolmannessa jaksossa kunnostettiin muusikko Samu Haberin rantasauna. Samulla on mökillään sauna meren rannalla, mutta saunasta ei merta näy. Lisäksi löylyhuoneeseen toivottiin lisätilaa ja olisi saunamökissä muutenkin kiva viettää aikaa.

Saunan remontissa hormi aiheutti hieman päänvaivaa. Hormi oli koteloitu ja kun sitä tarkasteltiin lähempää, paljastui hormin materiaaliksi kahitiilestä, jota ei saa käyttää enää tulipesäkäytössä. Hormi jouduttiin tässä tapauksessa putkittamaan.

Itse takaksi valikoitui Nordpeis Odense. Siron ulkomuodon ansiosta takka istui loistavasti saunamökin oleskelutilaan. Laaja tulinäkyvyys ja kulmalasi mahdollisti takan nurkkaan sijoittamisen. Kiertoilmatoiminto tuo nopeaa lämpöä myös kylmemmällä säällä. Nordpeisin elementtitakat toimitetaan betoninsävyisenä. Ne voi halutessaan maalata haluamallaan värillä. Samun kohteessa takka jätettiin alkuperäiseen sävyynsä, mikä istuikin skandinaavisesti sisustettuun tilaan loistavasti!

Nordpeis Odense

Katso jakso!

Grand Designs Suomi, Kausi 1 jakso 2 – Planika Forma 1200 tunneli

Grand Designs Suomi on ohjelma, jossa seurataan seurataan talonrakentajien intohimoprojekteja aina suunnittelupöydältä valmistumiseen asti. Ensimmäisen kauden toisessa jaksossa ollaan Lempäälässä, jossa seurataan Villa Kiimakallion rakennusprojektia. Alina ja Markus ovat hakeneet lomamatkoiltaan inspiraatiota kotinsa suunnitteluun. Hotellielämän helppous ja laatu haluttiin tuoda myös kotioloihin.

Kun halutaan yhdistää luksus ja helppous on biotakka loistava valinta. Villa Kiimakallioon toimitettiin Suomen Sisustustakan toimesta Planika Forma 1200 tunnelimalli FLA 3 polttimella. Kyseessä on 1200mm leveä automatisoitu biotakka. Villa Kiimakalliossa takka on integroitu osaksi kodin älyjärjestelmää ja se on helppo käynnistää puhelimella tai vaikkapa kaukosäätimellä. 6-asteinen liekinsäätö, automaattinen tankkausjärjestelmä ja turvasensorit tuovat arkeen todellista luksusta takan muodossa. Tunnelimallinen design on todella näyttävä osa upeaa kokonaisuutta Villa Kiimakalliossa.

Katso Planika Forma! 

Katso jakso tästä!

 

Miltä projektit vaikuttivat? Mikä projekteista teki sinuun vaikutuksen? Yllä on listattuna vain osa tekemistämme tv-projekteista. Meille on suuri kunnia olla mukana suuren suosion saavuttaneissa tv-tuotannoissa. On palkitsevaa nähdä, miten asukkaat yllättyvät kerta toisensa jälkeen remontin jälkeen tai miten asukkaat rakentavat unelmakotinsa, vaikka haasteita matkalla riittäisi. Toki on myös kiva nähdä oman yrityksen laadukas kädenjälki televisiossa, sitä ei voi kiistää.

Pyrimme jatkossakin toteuttamaan laadukkaita tv-projekteja. Eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikka ensi kerralla rakennetaan takka juuri sinun kohteeseen 😉

Takaisin ylös