Inspiraatio, Tuotteet

Nunnauuni – luotettava energiansäästäjä

1.11.2022

Kotimainen Nunnauuni on valmistanut jo yli 40 vuotta takkoja ja leivinuuneja Pohjois-Karjalan Juuan Nunnalahdessa. Nunnauunin takoissa hyödynnetään mammutti-vuolukiveä sekä alueen yli satavuotiasta tulisijaosaamisen perinnettä. Nunnauuni on kotimaan lisäksi arvostettu brändi myös kansainvälisesti.

 

 

Vastaus Nunnauunin menestykseen on yksinkertainen: pitkät perinteet yhdistettynä uniikkiin ja laadukkaaseen tuotevalikoimaan. Nunnauuni on toiminut Juuan Nunnalahdessa jo yli 40 vuotta valmistaen ainutlaatuisia vuolukivitakkoja. Varaavia takkoja toki kotimaan markkinoilta löytyy, mutta mikäli havittelet täysvuolukivitakkaa, on Nunnauuni ainoa vaihtoehto. Tuotteen alkuperää on myös turha vähätellä suosiosta puhuttaessa. Kotimaisuus myy ja on monille tärkeä tekijä tulisijaa valittaessa. Suomalaista työtä osataan arvostaa myös maailmalla ja Nunnauuni vie tuotteitaan mm. Keski-Eurooppaan.

Tuotteena Nunnauuni on luotettava ja pitkäikäinen. Kuluvia osia joutuu luonnollisesti vuosien vieriessä vaihtamaan, mutta niitäkin harvakseltaan. Pitkäikäisyydestä kertoo jotain se, että satunnaisesti meiltä tiedustellaan yritystämme vanhempiin Nunnauuneihin varaosia. Nunnauuni on nimenomaan suunniteltu rakkaan kotimaamme ankariin olosuhteisiin. Voidaan siis todeta tulisijojen kestävän sukupolvelta toiselle.

Mammutti-vuolukivi ja Kultaisen Tulen palamismenetelmä myyntivaltteina

Nunnauuni varaa kokoonsa nähden eniten lämpöenergiaa. Ainutlaatuiset lämmitysominaisuudet ovat Mammutti-vuolukiven ja Kultaisen Tulen menetelmän ansiota. Mammutti-vuolukivi on Nunnauunin yksinoikeudella käyttämä magnesiittivuolukivi. Materiaalina se on pehmeää, kestävää ja johtaa erinomaisesti lämpöä. Juuri nämä ominaisuudet ovat edesauttaneet kyseisen kivilajin valikoitumista Nunnauunin pääraaka-aineeksi.

Usein meiltä kysytään Nunnauunin kestävyydestä talvipakkasilla. Onko Nunnauunin tulisijoissa halkeamisriski? Ei ole. Kivilajin sisältämän rautapitoisen magnesiitin avulla kivilajista tulee entistä kestävämpi käytössä. Nunnauuni on kirjoittanut loistavan artikkelin Mammutti-vuolukivestä. Pääset lukemaan sen tästä!

Kultaisen Tulen palamismenetelmässä on kyse puun polttamisesta mahdollisimman puhtaasti. Kuluttajalle puhtaasti palaminen näkyy lähinnä savupiippua katsomalla takan polttamisen aikana. Tumman savun sijaan savupiipusta poistuu vaaleaa utua. Nunnauuni kuvailee verkkosivuillaan prosessia seuraavanlaisesti:

“Palamisessa puu kuumenee ja kaasuuntuu vapauttaen roihuavia hiilivetyjä. Jotta polttopuu saadaan palamaan täydellisesti, tärkeintä on kaasuuntuminen. Vasta sen jälkeen huolehditaan riittävästä paloilmasta. Kultaisen Tulen kaasutuspalomenetelmä ja tarkka ilmanohjaus saavat puun palamaan Nunnauunissa korkeassa, jopa 1200 asteen lämpötilassa. Näin saavutetaan tulisijan energiatehokkuus sekä minimoidaan haitalliset nokihiukkaset ja PAH-yhdisteet.”

Lue tarkemmin Kultaisen Tulen palamismenetelmästä klikkaamalla tästä!

Nunnauunin louhos Nunnalahdessa.

 

Nunnauunin louhos Juuan Nunnalahdessa. Yritys on toiminut alueella jo yli 40 vuotta.

Vinkkejä Nunnauunin valintaan

Ennen takan valintaa on hyvä selvittää, minkälainen malli ylipäätään on mahdollista sijoittaa kohdetilaan. Mikä on esimerkiksi lattian kantokyky? Nunnauunin mallit painavat jopa tuhansia kiloja, joten lattian kantavuus tulee selvittää. Mikäli lattian kantavuus ei ole vaadittavalla tasolla, voidaan sitä vahvistaa ostamalla meiltä vahvistustyö tulisijan hankinnan yhteydessä.

Kantavuuden lisäksi tulee miettiä kohdetilan kokoa ja takan paikkaa. Pieneen tilaan kannattaa valita massaltaan pienempi takka ja suurempaan tilaan luonnollisesti isompi. Oikean mallin valintaan vaikuttaa myös takan paikka kohteessa. Tuleeko takka keskelle huonetilaa, huoneiden väliin, suoralle seinälle vai kenties nurkkaan? Mikäli kohde on haastava tai mallia ei suoraan löydy kuvastosta, voidaan takka myös toteuttaa mittatilaustyönä. Osa Nunnauunin malleista sisältää myös leivinuunin, joten kannattaa pohtia, haluaako tulisijalta myös apua ruoanlaittoon. Kun vastaukset edellä mainittuihin kysymyksiin on selvillä, on vaihtoehdot selkeämmin rajattavissa.

Tyylityökalu auttaa Nunnauunin valinnassa

Nunnauunin malleja on saatavilla vuolukivi- ja laattapinnoilla. Lisäksi takkoihin pystyy lisäämään erilaisia yksityiskohtia tuomaan lisää eloa. Nunnauunin tyylityökalun avulla pystyt kokeilemaan, miltä takat näyttävät eri sisustustyyleissä. Työkalun avulla voit vaihtaa taustaa, takkaa ja takan väriä. Tyylityökalu löytyy Nunnauunin sivuilta.

Pääset työkaluun klikkaamalla tästä!

Vertaile tulisijoja suoritustasoilmoituksen avulla

Nunnauunin vertailu kilpailevaan tuotteeseen on helppoa suoritustasoilmoituksen avulla. EU:n asetusten mukaisesti julkaistava suoritustasoilmoitus on käytännössä listaus takan ominaisuuksista. Suoritustasoilmoituksesta selvität esimerkiksi yhden lämmityskerran lämpöhyödyn. Nunnauuni tarjoaa markkinoiden parhaan lämpöhyödyn ja sijoittuu vertailuissa muutenkin hyvin.

 

Tuoteuutuus: Nunnauuni Anna on puhtaasti palava EcoDesign-leivinuuni

Syksyn 2022 tuoteuutuus Anna-leivinuuni on leipurin unelma, joka sopii myös loistavasti kodin lämmitykseen. Leivinuunissa perinteinen polttotekniikka on täysin uudistettu ja se onkin markkinoiden ensimmäinen leivinuuni, joka varaavana tulisijana alittaa EcoDesign-päästörajat. Tuote on siis suunniteltu siten, että sen päästöt ovat pienet, mutta energiatehokkuus suuri. Lämpöenergiaa leivinuuni tuottaa mukavat 72,0 kWh yhdellä lämmityskerralla. Anna on valmistettu Mammutti-vuolukivestä, kuten muutkin Nunnauunin tuotteet. Anna-leivinuuni on loistava keittiön apulainen, mutta tarvittaessa myös tärkeä osa kodin huoltovarmuutta. Liekki palaa leivinuunissa, oli sähköjä tai ei.

Olemme Nunnauunin virallinen jälleenmyyjä. Autamme sinua projektissasi aina suunnittelusta toteutukseen. Ota yhteyttä tästä!

Takaisin ylös